Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Debata o maximální či minimální mzdě je opravdu nesmysl. Dnes je debata na téma minimálního nezdanitelného nepodmíněného příjmu a zrušení veškerých sociálních dávek,důchodů a podobných plateb. Základním požadavkem je zrušení zdanění práce. Zde jde o konkurenční nevýhodu ve vztahu k automatizovaným výrobám.To je již jiná úroveň úvah.U nás k této debatě ještě doba nenazrála.V Již nejde o politické strany,levici ani pravici.Jde o další stupeň vývoje společnosti. I parlamentní demokracie je již přežitek.

0 0
možnosti

L56i22b58o89r 74H34o10s37a53k

14. 5. 2013 12:03

Minimalni mzda je ekonomicky nesmysl. Stejne jako maximalni mzda...

6 1
možnosti

Souhlasím. Stát může lidem s nízkým příjmem dávat dávky (příspěvek na nájem a podobně) – vyjde ho to imho vyjde levněji, než když musí vyplácet podporu v nezaměstnanosti těm, kterým (páchaje sociální politiku) zvedá minimální mzdu, za níž je nikdo nezaměstná.

2 0
možnosti

P62e73t42r 76K90u40l65i84c38h

14. 5. 2013 11:27

pokud víte, co znamená pojem "produktivita", tak taky víte, že je v Německu oproti ČR skutečně několikanásobná...

1 1
možnosti

To už jste tu jednou psal. Já byl v Německu jen jednou, nebylo to pracovně a už je to přes 20 let, takže to nemohu posoudit, ale slyšel jsem, že vysoké nároky jsou tam zejména na cizince, sami Němci že se tolik nenadřou, tak nevím.

1 0
možnosti

D75a82v35i88d 72K21r94á97l

14. 5. 2013 7:29

dle následující studie zvýšení minimální mzdy ke zvýšení nezaměstnanosti nevedlo

cituji:"Contrary to the central prediction of the textbook model of the minimum wage, but

consistent with a number of recent studies based on cross-sectional time-series comparisons of affected and unaffected markets or employers, we find no evidence that the rise in New Jersey's minimum wage reduced employment at fast-food restaurants in the state.", konec citace.

davidcard.berkeley.edu/papers/njmin-aer.pdf‎

další studie:

http://www.cepr.net/documents/publications/min-wage-2013-02.pdf

0 2
možnosti

Nebojte fastfoody pracují na odstranění zaměsnanců i při současné minimální mzdě... McDonnalds už obsluhu už místy zavádí samoobslužné terminály... v kuchyni se lidí ještě zbyvit nemůže ale už pracuje na eliminaci obsluh u kasy.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi.

Dokonce jsem četl názor, že rigidita minimální mzdy je hlavním důvodem současných problémů.

Je naším neštěstím, že do hospodaření státu kecá plno rádoby "ekonomů" a podle toho to taky vypadá.

5 0
možnosti

No ja nevím, ale třeba v Německu mají běžný plat kolem 70.000 Kč, mají tam poměrně vysoké odvody, a nezaměstnanosti se to moc nedotkne.

Že by rozdíl v produktivitě činil několikanásobek ? To se mi moc nezdá.

3 1
možnosti
Foto

Běžný plat 3000 euro opravdu není :-(

1 2
možnosti
Foto

Proč jse zpřístupnil diskusi? Ta je přece podle vás nesmyslná ne?

2 4
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Marku,

zkuste se někdy podívat na tuto knihu a čísti o titulcích:

[1] - OSVALDOVÁ, B.; HALADA, J. Praktická encyklopedie žurnalistiky. 2. vydání. Praha : Libri, 2002.  

;-)

1 0
možnosti

Jenom taková drobnost: o tu pětistovku měsíčně (šest táců ročně) klesne příjem státu. Bude-li se jednat jen o 1 % zaměstnanců, bude ztráta čtvrt miliardy.

  Dotazy: Co uděláte s těmi, kteří berou 8.300?  Proč mají mít lidé s příjmem 8.500 stejný čistý, jako ti s 8.000?   Kolik takových  "drobností" (stokrát nic umoří osla) budou jiní postupně navrhovat?  Budeme se zadlužovat co nejvíce?

2 5
možnosti

Ještě dvě drobnosti:  a/  Moc se mně líbí, když všichni vědí jak se snížením plateb do státní kasy prudce zvýší příjmy státu.   B/ (a zejména): Stát nechce přidat (alespoň ne podstatné části příjemců minimální mzdy). Chce nařídit soukromým osobám, kolik musí platit (v důsledku bude mzda zvýšena prakticky všem, nelze zvýšit jen nejnižší mzdu a porušit relace).

2 3
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.