Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P60e43t93r 79U93g92r71i10n

6. 5. 2013 11:11

No, EU smysl má, ale nikoliv taková jako je dnes. Smysl by měla EU ve verzi podobné té americké unii. To ale s ohledem na nacionalismus a mindráky minulých staletí je tak trochu mimo možnosti lidí, kteří EU tvoří. A druhý problém je socialismus Evropy jako takové, snaha, aby se měli všichni dobře ústící v závislost masy lidí na byrokracii a výši přerozdělování. Sociální spravedlnost neexistovala, neexistuje a nikdy existovat nebude. Vždy platilo, že kdo nepracuje, ať nejí. Dokud si to ti papaláši nahoře neuvědomí a nezačnou se podle toho chovat, bude EU směřovat jen a jen do propasti dějin. A je úplně jedno zda máme nebo nemáme korunu nebo euro, je úplně jedno, zda je to demokratické či nikoliv, to jsou už jen kecy o ničem.

0 1
možnosti
Foto

EU musí projít změnami. Ale ne zas tolika, jak si tady v Česku myslíme. Evropská unie má smysl a má smysl být v jejich demokratických strukturách.

0 0
možnosti

Co to tady čtu??!! "... řešit své problémy ... na základě demokratických pravidel"! Nó, to je hustý, takovýhle tvrzení. Evropská "demokracie" vypadá takto: směšný parlament, zbytečný a krásný jak trpaslíci v předzahrádce, a potom rada a komise, jejichž složení a činnost má občan - volič EU možnost ovlivňovat asi tak, jako průběh počasí na Jupiteru. Mluvit v této souvislosti o "demokracii", to je už za hranicí, kdy se doporučuje doktor Chocholoušek. Je toto možný... 8-o

0 2
možnosti
Foto

Díky, že jste to přečetl. Možná jsem poznal jinou EU, než o které mluvíte :-)

0 0
možnosti

Zajímavé... a všimnul ste si že v současnosti stojí v Evropě víc infrastruktury než kolik se používá a kolik jí jsou státy schopné udržovat?

Rozpadající silnice s tak malým provozem že nejsou schopné na dani ani vydělat na svou údržbu... natož aby měli splácet investice pomocí kterých se postavili... Investice do další infrasktruktury => jenom další náklady v budoucnu.

A ono víte... já možná nechci jít dopředu... podle mne by bylo ideální udělat 10 kroků vzad a jít o 90 stupnů jiným směrem... jenomže zatočit s tímhle šíleným kolosem je problém. Ono jenom ho na špatné cestě zastavit se nedaří...

Viz například biopaliva... už je dokázáno že biopalivo nadělá víc "škody" než užitku... ale místo toho aby byl okamžitě celý projekt zastaven a zrušen se "někdy bude předkládat návrh" na snížení závazku přimíchávat z 10 na 5 procent... 

Co je třeba udělat je zcela to zastavit teď a tady... prostě ze dne na den utnout veškeré financování.

0 1
možnosti
Foto

S tím rozdělováním peněz na nesmyslné projekty souhlasím. Ale jedině, jak s ním něco jde udělat, je být uvnitř.

0 0
možnosti

Jsme tu prostě jedna taková spokojená socialistická rodinka, žijící dle zákazů, příkazů, nařízení, norem a jiných zhovadělostí a pěkně si to všechno dotujem.

2 2
možnosti
Foto

Jenže to je na nás, co si z toho vezmeme. Pokud žijeme podle zákazů a příkazů, jsme hlupáci, pokud si dokážeme vzít z Evropy demokratické principy, slušnost a pořádek, budeme hrdinové :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.