Jak vyzvednutí dítěte ze školky zastínilo odzbrojení Severní Korey

31. 12. 2019 8:08:30
Pro politiky existují úkoly těžké a lehké. Mezi ty těžké jsem donedávna řadil vyjednat jaderné odzbrojení Severní Korey nebo Iránu. Po nutnosti vyzvednout dceru ze školky, jsem ale škálu obtížnosti úkolů musel přehodnotit.

Asi znáte ty situace, když Vám žena řekne, ať výjimečně vyzvednete dceru ze školky, protože má po půlroce domluvenou kadeřnici, a když už jste jednou doma, nebude přece volat babičce. Naprosto triviální úkol, u něhož nepochybujete, že jej zvládnete levou zadní. Když ale vyrazíte do školky, tak zjistíte, že to až taková prkotina není.

První úkol, který musíte zvládnout, je přejít přes paní učitelku, která se na Vás podívá a řekne: „Vy jste kdo?“ Překvapeně koktáte své příjmení až zapomenete jméno dcery, což je její další záludná otázka: Anička, Janička, Anežka, proč mám ty děti čtyři... opakujete si v hlavě a až na soupisce dětí zjistíte, že je to Tonička. Vykřiknete hrdě její jméno a paní učitelka si vás znovu prohlédne s dovětkem, ať si teda pro ni dojdete.

Vstoupíte do místnosti, kde je šíleně moc podobných dětí. Tak které to je. Paní učitelka ve snaze pomoci vykřikne: „Děti, kdo tu máte tatínka?“

To neměla dělat. Najednou se kolem vás objeví třicet dětí křičících, že jsou vaše a chtějí s vámi domů. Jen to vlastní si v koutku hraje s legem a odmítá jít domů. Po dvaceti minutách vyjednávání a slibování dárků, vaše dítě dorazí s tím, že chce, abyste si s sebou vzali ještě Davídka, Patrika, Michalku a/nebo Mirečka – a čeká vás proto další kolo vyjednávání.

Dobře, teď jen vybrat správné oblečení. Asi kvůli GDPR mají děti místo jmen na cedulkách v šatně pouze obrázky a vy se cítíte totálně ztraceni. S překvapením zjišťujete, že vaše dcera má obrázek modrého autíčka, což vám opakovaně potvrzuje svým kýváním a odmítá se s vámi bavit o alternativách. Sice se vám zdá, že ty kalhotky a mikina jsou trochu větší, ale odůvodňujete si to tím, že je má po starším bráchovi, takže určitě bude vše v pořádku. Jen u těch holínek o pět čísel větších znervózníte. Ale což, pojedeme autem, takže to asi nebude problém.

S úlevou přijíždíte domů. Zvládli jste to! Žena vás určitě pochválí!

Radši vyjednávat s Kimem!

Hned první pohled vaší ženy vás ale vyvede z omylu. Ano, dítě je vaše, ale oblečení ne. Ani se nestihnete nadechnout a už musíte odpovídat i na otázky během telefonátu paní učitelky ze školky, která hledá logiku v tom, proč by holčička měla mít modré autíčko...

Následně slyšíte zvonek a potkáváte maminku Frantíka, která byla zřejmě nespokojená s vizí, že ho má oblíknout do růžových tepláčků a červeného svetýrku. Boty mu prý také nebyly, kdy pomalu ani nechápete proč. A její obličej byste také nechtěli vidět. Rozzuřený býk před útokem působí vedle ní jako anděl. Slova, které směrem k vám pronese, jsou před 22. hodinou nepublikovatelná.

No, vypadá to, že příští rok mě asi ve školce neuvidí. Hledám si totiž letenky. Rád bych dotáhl tu smlouvu se Severní Koreou a Íránem o jaderném odzbrojení. I tem Kim vedle obličeje maminky Frantíka vypadá jako mírumilovný tvor, se kterým se prostě nějak dohodnete.

Přeji hezký den a veselou mysl!

PS: Tento příběh se takto nestal, ale mohl se stát. Všem přeji hezkého Silvestra!

Autor: Tomáš Zdechovský | úterý 31.12.2019 8:08 | karma článku: 34.19 | přečteno: 1955x

Další články blogera

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma článku: 17.25 | Přečteno: 509 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma článku: 23.70 | Přečteno: 768 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma článku: 24.30 | Přečteno: 835 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma článku: 13.70 | Přečteno: 254 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 808 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 115 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 678 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4404

Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...