Vražda proudem je nesmysl. Případ Kramný se musí znovu otevřít!

30. 08. 2018 9:48:39
Je jen málo kauz, které vyvolávají tak silné emoce, jako kauza Petra Kramného. Nikdo ale zatím neshrnul veškerá fakta, která svědčí o tom, že Kramný sedí ve vězení za něco, co prokazatelně nespáchal. A to je vražda proudem.

Pokud jste si udělali názor na Petra Kramného z médií, tak tento článek nečtete, protože to pro Vás bude ztráta času. Pokud se ale chcete zamyslet nad fakty, které jsou s případem spojené, zkuste se nad informacemi v dalších řádcích zamyslet. Nabídnu totiž několik faktů, které ukazují, že celý případ je plný procesních vad a pochybení.

Dříve, než se začtete do argumentace, tak bych rád zmínil, že jsem se s případem seznamoval více jak rok, a to díky souhlasu pana Kramného a jeho advokátky Jany Rejžkové. Od počátku jsem se snažil na vše dívat maximálně nezaujatě, protože jsem se chtěl dopátrat pravdy. Proto jsem případu věnoval desítky hodin usilovné práce i konfrontací se znalci a odborníky. Myslím proto, že si zde mohu dovolit předložit, k čemu jsem sám studiem došel.

  1. Příčinou smrti nebylo a nemohlo být akutní selhání srdce při úrazu elektrickým proudem. To vyvrací už původní zpráva egyptského patologa MUDr. Walid Nagi, který nenašel ani proudovou stopu, ani známky zásahu po proudu, a to ani na jednom z těl. Tuto možnost dále jasně vylučuje i závěr znaleckého posudku renomovaného odborníka v oblasti patologie srdce a cév prof. MUDr. Ivo Šteinera CSc., který potvrdil u obou srdcí prakticky normální histologický nález a s naprostou jistotou tedy konstatoval, že nelze uvažovat o zásahu elektrickým proudem. Jeho zcela zásadní zjištění o tom, že v celkem čtyřech vyšetřených vzorcích ze srdcí Moniky i Kláry Kramných vůbec nebyly přítomny kontrakční pruhy, potvrdili i další odborníci.
  2. Ke stejnému závěru došel i soudní znalec Doc. MUDr. Alexandr Pilin CSc., který řekl, že nelze prokazatelně tvrdit, že se jedná o úraz elektrickým proudem.V doplňku znaleckého posudku ze dne 16. 7. 2018 totiž konstatoval: „V žádném z řezůkůže z krku Moniky Kramné, které jsem dostal k vyšetření, jsem změny svědčící pro zasažení elektrickým proudem NENALEZL.“
  3. Že Monika a Klára Kramných rozhodně nemohly být zavražděny elektrických proudem, potvrzuje i další lékařská zpráva bezprostředně po úmrtí. Při prohlídce těl dne 30. 7. 2013 ještě na pokoji č. 6343 hotelu Titanic Palace, konstatoval hotelový lékař, že na tělech nejsou stopy násilí a na krku stopy škrcení. Proudová stopa by přitom musela být na tělech naprosto zjevná a tudíž jednoznačně viditelná. Toto svědectví včetně protokolu o ohledání těl Moniky a Kláry Kramných ale bylo českými soudy zcela ignorováno. Tento lékař nebyl soudy v ČR nikdy vyslechnut a žádný soud se s jeho závěry nevypořádal.

Závěr: Petr Kramný je ve vězení za „vraždu elektrickým proudem“. Pokud ale nelze prokazatelně potvrdit tuto konkrétní příčinu smrti (ba co víc, ani se stále neví, jak vlastně zemřely), je naprosto nelogické, že je Kramný dále vězněn. Je to podobná situace, jako kdyby někoho zavřeli za vraždu pistolí, ačkoliv by oběť nikde na těle neměla ani díru po kulce. Prostě pokud smrt elektickým proudem nelze spolehlivě prokázat, nemůžeme poslat člověka za ni do vězení. Nežijeme v diktátorském režimu.

Nesrovnalostí a procesních chyb v případu je ale mnohem víc:

  1. Přehrál jsem si veškeré odposlechy a z nich mi jednoznačně vyplynulo, že se Kramný k vraždám ani náznakem nikdy nepřiznal a ani nikdy nenaznačil, že by se smrtí své ženy a dcery měl cokoliv společného. V rozsudku se sice objevilo tvrzení o tom, jak řekl, že mu to v Egyptě vyšlo, nic takového jsem ale nikde neslyšel a trvám na tom, že tato informace je naprosto nepravdivá. Je s podivem, že jak soudkyně, tak i odvolací soud si tento zásadní důkaz ve prospěch odsouzeného, odmítli přehrát.
  2. V médiích často zaznívalo, že Kramný se choval nestandardně při telefonování na pojišťovnu. Po poslechnutí celého záznamu jednoznačně konstatuji, že i tyto výroky jsou nepravdivé. Kramného telefonát nevykazuje žádné nestandardní projevy. Je jen patrná určitá zmatenost Kramného, která může být do jisté míry dána množstvím sedativ, které v Egyptě v prvních dnech dostával. To potvrdili delegáti i čeští diplomaté.
  3. Při rozsudku nebyly vzaty v potaz veškeré výpovědi svědčící v prospěch Petra Kramného, například výpověď delegáta, který upozornil na několik skutečností, jako například až nečekaně rychlé odstranění problematického barelu před pokojem Kramných s „pitnou vodou“ okamžitě po nálezu těl, nebo opakované zažívací potíže některých klientů českých cestovních kanceláří spojených s úrovní hygieny v egyptských resortech. I jeden aktuální a velmi podobný případ britských turistů, kteří v resortu zemřeli za nevyjasněných okolností, mě nutí k opatrnosti a boji proti ukvapeným k závěrům. Navíc v Egyptě to nejsou ani první ani poslední nevyjasněná úmrtí, která často bývají spojená především s prudkým zánětem žaludku.
  4. Připomeňme si i záhadné úmrtí Čecha z jara tohoto roku. Během dovolené v letovisku Hurgáda se u otce a šestiletého syna projevily horečky a špatně se jim dýchalo. Otec později v nemocnici zemřel. Dodnes nikdo nezapochyboval o tom, že šlo o přirozenou smrt.

Výše popsané skutečnosti by měly naprosto stačit k otevření případu Petra Kramného a pevně věřím, že se tak skutečně stane. Pokud Petr Kramný přeci jen vraždil, o čemž začínám čím dál více pochybovat, elektrickým proudem to rozhodně nebylo. Proto věřím, že 11. září 2018 při obnově řízení bude soud už postupovat nezávisle a začne se opravdu držet faktů, nikoliv domněnek. Spravedlivý proces je totiž to jediné, co mě v tomto případě skutečně zajímá.


Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | čtvrtek 30.8.2018 9:48 | karma článku: 44.61 | přečteno: 9249x

Další články blogera

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma článku: 17.25 | Přečteno: 509 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma článku: 23.70 | Přečteno: 768 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma článku: 24.30 | Přečteno: 835 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma článku: 13.70 | Přečteno: 254 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 32.29 | Přečteno: 988 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 281 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.90 | Přečteno: 843 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 522 | Diskuse

Margit Balaštíková

Evropou obchází strašidlo - škrtání zemědělských dotací

V Berlíně nedávno vyvrcholily protesty živnostníků, dopravců a zemědělců proti úsporným opatřením německé vlády.

15.3.2024 v 11:57 | Karma článku: 15.47 | Přečteno: 318 | Diskuse
Počet článků 678 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4404

Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...