České prostitutky určitě posílí naše vztahy s Němci

Všímám si už delší dobu toho, jak se v Česku neustále nadává, na co ta EU dává peníze. Popravdě se tomu ani příliš nedivím. Obvinění z nesprávného užívání evropských dotací by se dalo nalézt bezpočet.

Pár příkladů za všechny: Zvedací most, který se nikdy nezvedl, dvě rozhledny postavené blízko sebe a 72 laviček mezi třemi paneláky v Mladé Boleslavi. Přestával jsem věřit v to, že dotace mohou být někdy opravdu prospěšné. A najednou mi svitla naděje. Češi opět vymysleli geniální kličku a ukazují celé EU, jak se dělá čerpání dotací a zároveň posilují česko-německé vztahy. Díky evropským dotacím se u nás totiž opraví všechny nevěstince v pohraničí!

Penzion Retro na Chebsku, sloužící dnes i k trochu jiným účelům, než je pohostinství, o tom svědčí více než výmluvně. Přijde mi proto opravdu nefér, že paní majitelka musela nakonec z nepochopitelných důvodů dotaci vrátit. Vždyť Německo je čistý plátce a jejich dotace prospěly právě nejvíce samotným Němcům. A tak kritika čerpání především z Německa mi přijde naprosto neoprávněná. Paní majitelka naplnila v rámci realizace projektu určitě i gender kvótu a její projekt má několik přidaných hodnot.

Jsem člověk, který se snaží brát vše pozitivně a z té lepší stránky. Dotace jdou z velké části z německých peněženek a němečtí klienti byli jistě se službami „penzionu“ spokojeni. Spokojenost nade vše, zvláště když je oboustranná. Konečně se také našel projekt, který má opravdový smysl, protože skutečně přispívá k většímu sbližování evropských národů. Zatímco dálnice a vysokorychlostní železnice vyžadují dlouhou přípravu a za nic nestojí, nevěstince se dají opravit kvalitně a rychle.

 

Paní Vašková by měla dostat od prezidenta Zemana vyznamenání

Myslím, že téměř nikdo neudělal pro zlepšení pošramocených vztahů mezi Českem a Německem tolik, jako Alexandra Vašková, majitelka budovy zmíněného podniku. Proto je více než jasné, že musí dostat v říjnu 2017 od pana prezidenta Zemana nějaké vyznamenání. Pan prezident určitě najde více uznání a pochopení pro tento skutek než čeští úředníci. Jen více takových lidí, jako je paní Vašková a vztahy obou sousedních zemí budou jen vzkvétat!

Na závěr bych se s vámi podělil o jednu příhodu související s oním penzionem. Když se mě němečtí novináři ptali, z jakého fondu to bylo placené, říkal jsem s vážným obličejem: Z fondu na posilování česko-německého přátelství. Novinář vykulil oči, zamyslel se a pak řekl: „a mohu Vás citovat?“ Pevně věřím, že to bude na titulce!   

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Autor: Tomáš Zdechovský | pondělí 10.4.2017 8:48 | karma článku: 33,21 | přečteno: 2612x
  • Další články autora
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.