Tomáš Zdechovský

Novodobí loupežníci, promiňte, hoteliéři

17. 10. 2014 12:24:55
Je to všude na světě stejné. Jakmile má někdo možnost zneužít situace, tak ji zneužije. Ve Štrasburku by o tom mohli Francouzi napsat knihu. Jmenovala by se „Jak okrádáme pracovníky Evropské unie v tamních hotelech.“ Jenže tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až....

V době konání plenárních zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku nabízejí místní hotely ubytování až za třikrát vyšší ceny než je tomu běžné za normálního provozu. Francouzi tak regulérně zneužívají svého postavení a sídla ve Štrasburku, aby si jednoduše na Evropské unii namastili kapsy.

Někdo správně namítne, že proč to kritizuji, když dostáváme vysoké diety. Když jsem se o to začal zajímat, tak mě bylo odpovězeno, že je dostáváme především proto, že jsou tak drahé hotely! Kdyby byly hotely za normální nebo mírně zvýšené ceny, stačily by nám diety poloviční a ušetřilo by se ročně několik milionů eur. To je přeci logika.

Francouzi zbytečně škádlí hada

Je absolutně nepřijatelné, aby přítomnost europoslanců a zaměstnanců Evropské unie během zasedání ve Štrasburku vedla k tomu, aby hotely nasadily několikanásobně vyšší ceny. Za hotelový pokoj, kde často neteče teplá voda a vypadává neustále internet tak musíme platit nesmyslné částky. Osobně si myslím, že není potřeba, aby europoslanci měli vysoké diety. Stačí jim poloviční.

Navíc to není férové jednání vůči personálu Evropského parlamentu, který je nucen platit zbytečně vysoké částky, jež jdou z veřejných peněz, a není to také férové vůči ostatním návštěvníkům Štrasburku, kteří nemají se zasedáním Evropského parlamentu nic společného.

Francouzi tak dlouho chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Jestli se svým přístupem k okrádání pracovníků Evropské unie něco neudělají, vyvstává otázka, zda opravdu sídlo ve Štrasburku nezrušit. Myslím, že stále rostoucí ceny tamních hotelů v průběhu zasedání k tomu výrazně mohou přispět. Osobně mi stěhování evropského "cirkusu" chybět nebude.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | karma: 25.34 | přečteno: 2413 ×
Poslední články autora